De schoonheid van het Gelderse landschap...
Dat is puur genieten!

Wat is er te doen in Gelderland?Wat is er te doen in Gelderland?

In de grootste provincie van Nederland is volop natuur, historie en gezelligheid te vinden! Zo vind je op de Veluwe prachtige bossen, heidevelden en stuifzanden, kun je in de Achterhoek genieten van het coulisselandschap, met afwisselende oude bossen, mooie weilanden die worden doorkruist door verschillende beekjes en is er in het Rivierenland, met pittoreske dijkjes, brede uiterwaarden en boomgaarden vol bloesem en fruit, van alles te doen op en aan het water. En tussen al dit moois ligt één van onze boerderijen.

Wij hebben 1 mooie FarmCamps boerderij in GelderlandWij hebben 1 mooie FarmCamps boerderij in Gelderland

FarmCamps Den BranderhorstFarmCamps Den Branderhorst

WaterWater

  • Zwembad Het Elderink

Bij warm weer kun je hier lekker even afkoelen. Dit grote openluchtzwembad ligt in het dorp en biedt van alles voor een dagje waterpret. Er zijn 2 grote zwembaden, een glijbaan, duikplanken, waterkanon, ligweide en nog veel meer! Voor de kleine kids is er een apart peuterbad. 

  • Recreatiegebied Stroombroek

Je vindt dit veelzijdige recreatiegebied in Braamt, op ongeveer 15km vanaf de boerderij. Hier kun je zwemmen, waterskiën, wakeboarden, maar ook heerlijk zonnen en genieten van een hapje en een drankje in het restaurant met terras.

SpelenSpelen

  • Klimbos Achterhoek

Beleef een uniek bosavontuur in Ruurlo. Er zijn 6 routes en ongeveer 100 verschillende overgangen, waarmee je zelf het bos kan verkennen. De moeilijkheid en hoogtes variëren, dus voor iedereen is er een passende route! Voor kids vanaf 7 jaar is er een uitdagend Junior klimbos. 

  • Megapret

In Lievelde ligt dit speelparadijs waar van alles te beleven is. Zowel binnen als buiten zijn er heel veel speeltoestellen waar de kids zich mee kunnen vermaken. Daarnaast is er ook een 18-holes adventure golfbaan en bij warm weer is de supergave waterspeeltuin open. 

NatuurNatuur

  • Doolhof Ruurlo

Niet ver van het kasteel Ruurlo ligt een doolhof uit 1891 met een oppervlakte van maar liefst 8.740 m2. Vind je weg door het grootste heggendoolhof ter wereld. Middenin staat een toren met prachtig uitzicht over het labyrint van gangen. 

  • Kabouterpad Ruurlo

Niet ver van het doolhof vandaan is een route langs allemaal kabouterhuisjes uitgezet voor kids van 2-6 jaar. Ga het bos in met een rode kaboutermuts en een leesboekje, want bij elk huisje hoort een leuk verhaaltje. Loop deze sprookjesachtige route van 1.5km en geniet daarna van lekkere pannenkoeken bij De Heijkamp.

CultuurCultuur

  • De Achtkastelenroute Vorden

Ontdek de prachtige natuur van Vorden en volg de Achtkastelenroute van 34km per fiets of auto. Je komt langs acht prachtige kastelen die je allemaal kunt bekijken! Bij Kasteel Vorden mag je ook naar binnen en bij Kasteel Hackfort is in het koetshuis een restaurant ingericht.

  • De Hanzesteden van de Achterhoek 

Langs de IJssel liggen Zutphen en Doesburg, twee sfeervolle Hanzesteden. Zutphen wordt ook wel de Torenstad genoemd. In deze middeleeuwse stad staan namelijk grote, historische gebouwen die de skyline van de stad vormen. In Doesburg vind je het Mosterdmuseum, want mosterd komt hier vandaan. Daarnaast zijn er ook veel oude straatjes, monumentale panden, leuke winkeltjes en gezellige pleinen.