Ontdek en beleef 't Olde Landschap
vanaf de boerderij

Wat is er te doen in Drenthe?Wat is er te doen in Drenthe?

Ga terug in de tijd. De bosrijke provincie Drenthe staat bekend om de Hunebedden. Dit zijn de oudste monumenten van Nederland, waarmee je oog in oog komt te staan met de prehistorie. De grootste vind je in Borger en is op nog geen 7km afstand van FarmCamps De Bosrand. Maar er is meer! 

Ontdek bijvoorbeeld het dierenpark voor jong en oud in Emmen, in de buurt van FarmCamps 't Looveld of probeer eens een échte Drentse lekkernij, zoals kniepertjes. 

Geniet van het mooie landschap dat onder andere bestaat uit oude brinkdorpjes, essen, uitgestrekte heidvelden, riviertjes en beekjes en breng een bezoekje aan Nationaal Park Dwingelderveld, vlakbij FarmCamps Hoeve Sonneclaer. Er is genoeg te beleven en tussen al dit moois liggen drie van onze boerderijen.

Onze mooie FarmCamps boerderijen in DrentheOnze mooie FarmCamps boerderijen in Drenthe

FarmCamps 't LooveldFarmCamps 't Looveld

FarmCamps De BosrandFarmCamps De Bosrand

FarmCamps Hoeve SonneclaerFarmCamps Hoeve Sonneclaer

WaterWater

 • Kibbelkoele

Zwemvijver Kibbelkoele vind je op nog geen 10km afstand van FarmCamps 't Looveld in boswachterij Sleenerzand. Een veilige en ontzettend leuke zwemplas in het bos, waar je heerlijk kunt zwemmen en luieren op het prachtige zandstrand.  

 • Zwembad Zweelo

Vlakbij FarmCamps De Bosrand ligt in het dorp dit openluchtzwembad met een groot bad en ontzettend gave glijbaan. Voor de kleintjes is er een apart peuterbad. 

 • Aquarena

In Emmen vind je het zwem- en golfslagbad Aquarena. Durf jij van de 80 meter lange waterglijbaan? Er is ook een widlwaterkreek en voor de kleine kids is er een Spettereiland. Ook bij minder weer kun je dus lekker zwemmen! 

SpelenSpelen

 • Attractiepark Drouwenerzand

In het voordeeligste pretpark van Nederland vind je meer dan 30 attracties voor een gezellig dagje uit. Hier kun je genieten van de leuke attracties, maar ook van de lekkere snacks, vers fruit, limonade en softijs. Alles is bij de entreeprijs inbegrepen!  

 • Plopsa Indoor Coevorden

Vlieg mee met Mega Mindy de boeven achterna of leef je uit in de Bumba speeltuin. Alles staat in het teken van de favorieten van tv. Kabouter Plop en Piet Piraat, Bumba.. Ontmoet ze in Plopsa Indoor Coevorden!

 • Attractiepark Slagharen

Attractiepark Slagharen, in de buurt van FarmCamps Hoeve Sonneclaer, biedt meer dan 40 spannende attracties. Beleef het avontuur in Wild West Adventure, ga over de kop in de Flying Cloud of zoek de hoogte op in Big Wheel. Of doe je het liever wat rustiger aan in de Monorail en in de Cable Car? Er is keuze genoeg!

NatuurNatuur

 • Boomkroonpad

Wil je het bos eens vanuit een ander perspectief bekijken? Dat kan! Het Boomkroonpad van Staatsbosbeheer in Drouwen leidt je hoog langs de toppen van de bomen. Daarnaast zijn er voor de kids in het grote bos ook nog veel andere leuke speelgelegenheden. 

 • Park Oikos

Dit park, in de buurt van FarmCamps Hoeve Sonneclaer, is één groot natuurspeelparadijs; uitgestrekte grasvelden, kleurrijke bloemenvelden en strakgesnoeide heggen. In dit educatieve familiepark vind je een Drakenwereld met levensechte draken. En binnenkort komen er echte wolven naar Ruinen! Een educatief familiepark vol verrassingen!

 • Hunebedcentrum Borger

Ontdek de hunebedbouwers en hunebedden! Het hunebedcentrum in Borger zet je op het spoor naar de prehistorie, naar de tijd dat de 1e boeren zich in Drenthe vestigden. Beleef en leer op een leuke manier veel over het Drentse verleden. Naast het grootste hunebed, vind je hier nog 54 andere hunebedden. Hunebedcentrum Borger ligt op minder dan 7km afstand van FarmCamps De Bosrand.

CultuurCultuur

 • Museumdorp Orvelte

In het levendige monumentendorp staan prachtige Saksische boerderijen waar nog altijd gewerkt en gewoond wordt. Ga mee op reis en beleef Orvelte zelf! Doe bijvoorbeeld een educatieve puzzeltocht, bekijk live demonstraties van oude ambachten of bezoek eens een themadag. 

 • Openluchtmuseum Ellert en Brammert 

Ga een stap terug in de tijd in het openluchtmuseum "Ellert en Brammert" in Schoonoord. In dit museum herleef je het verleden van Zuidoost-Drenthe. De reuzen Ellert en Brammert hielden volgens een legende in deze omgeving hun strooptochten.

 • Herinneringscentrum Westerbork

In herinneringscentrum kamp Westerbork wordt over het leven van slachtoffers en overlevenden van het kamp verteld. Het is een plek met een geschiedenis! Films, verhalen, voorwerpen, tekeningen en brieven geven een beeld en een gevoel van dit sprekende verleden.