Op een
mooie
Pinksterdag...

Pinksteren is helaas helemaal volgeboekt, maar wat dacht je van een weekendje weg in juni of lekker de zomer vieren op de boerderij!

Pinksteren bij FarmCampsPinksteren bij FarmCamps

Nog even een lang weekend opladen op de boerderij? Met een extra dagje vrij leent Pinksteren zich hier uitstekend voor. Pinksteren valt dit jaar op 31 mei en 1 juni, een perfecte periode om lekker naar buiten te gaan met het hele gezin en waarin het bijna altijd mooi weer is.

Slaap in onze luxe Safaritent, Farmtent, Ranchtent, Lodgetent of Barntent, knuffel met de dieren op de boerderij of geniet simpelweg van de prachtige natuur die volop in bloei staat. 

Bekijk de allerlaatste tenten. Welke boerderij kies jij?*Bekijk de allerlaatste tenten. Welke boerderij kies jij?*

* De in het rood aangegeven aantallen zijn van toepassing op het type tent dat in de last-minute wordt vermeld. Het kan dus zijn dat er op de boerderij nog wel een ander type tent beschikbaar is.

Pinksterweekend #1 Pinksterweekend #1
202005291600|Pinksteren
Je slaapt in een 6-Persoons Barntent
Aankomstdatum:Vrijdag 29 mei 2020
Verblijfsduur:Kort Pinksterweekend (vr-ma)
Boek direct
Pinksterweekend #2 Pinksterweekend #2
202005291600|Pinksteren
Je slaapt in een 6-Persoons Farmtent
Aankomstdatum:Vrijdag 29 mei 2020
Verblijfsduur:Kort Pinksterweekend (vr-ma)
Boek direct
Pinksterweekend #3 Pinksterweekend #3
202005291600|Pinksteren
Je slaapt in een 6-Persoons Lodgetent
Aankomstdatum:Vrijdag 29 mei 2020
Verblijfsduur:Pinksterweekend (vr-di)
Boek direct

Wat vieren we eigenlijk met Pinksteren?Wat vieren we eigenlijk met Pinksteren?

Net als Hemelvaart zit er achter het Pinksterverhaal een religieus verhaal. Oorspronkelijk is Pinksteren ontstaan uit het Joodse Wekenfeest, ter herinnering aan een het moment waarop God de 10 geboden gaf aan Mozes. De christenen vonden dit vergelijkbaar met de neerdaling van de Heilige Geest over de apostelen en daarmee ook het ontstaan van de Christelijke kerk en namen het over.

Pinksteren is afgeleid van het Griekse woord 'pentekostè'. Dit betekent vijftig. Het is altijd 10 dagen na Hemelvaart en de 50ste dag na Pasen.

Tweede Pinksterdag is de dag van het feest dat volgde en dat feest bleef maar doorgaan. Way back in de 15de eeuw werd zelfs pinksterdrie gevierd. Deze dag is in de loop der eeuwen helaas gesneuveld.